Digitips: Tre digitale tjenester du ikke vil gå glipp av

Jeg lærer masse spennende om teknologisk utvikling og framtidens arbeidsmarked i forelesningene til Arne Krokan, men han kommer også med mange gode tips om ulike digitale tjenester. Her er tre stykker jeg har blitt helt avhengig av.

 

Diigo

Diigo.com er det perfekte hjelpemiddelet når du skal gjøre research til for eksempel en skoleoppgave, et blogginnlegg eller en bok, og samler alle artiklene og sitatene du ønsker å bruke i teksten din, på ett sted. Det blir til og med sortert etter nettadresse, så du kan gå fram og tilbake til den aktuelle artikkelen e.l. så ofte du ønsker, og markere nye poenger og utsagn, uten å miste oversikten over hva som ble sagt av hvem. Det eneste du trenger å gjøre etter du har opprettet en profil og lastet ned utvidelsen til Chrome, er å å markere ønsket tekst og trykke på den lille tusjen som kommer opp på skjermen. Og vipps, så er sitatet du vil bruke i teksten din lagret med lenke til hele artikkelen/nettsiden på Diigo-profilen din. For en fullstendig innføring i hvordan du kan bruke Diigo, klikk her. Sosiale bokmerker som Diigo gjør det også enkelt å samle og dele ting med andre, og du kan velge å knytte tjenesten opp mot profilene dine på sosiale medier (se hvordan her). Det finnes i tillegg en app, både på iTunes og hos Google Play (hurra!).

tumblr_inline_nr9g73Mp6Y1txi5y2_1280

IFTT

IFTT.com, eller If This Then That, tar “lenge leve latskapen” til nye høyder og gjør det mulig å knytte alle dine digitale plattformer, og gjenstander, opp mot hverandre. Kanskje du skulle ønske at du fikk en mail kvelden før når det er meldt regn, slik at du husker å dra med deg en paraply på vei ut døra om morgenen? Eller at det stod en rykende varm kopp kaffe og ventet på deg når du våknet? IFTT fikser det for deg! Om du synes det blir litt i meste laget, er det også mulig å få tjenesten til å gjøre litt mindre omfattende ting, som for eksempel å lagre alle bildene du legger ut på Instagram automatisk i Dropboxen din. Kuratortjenester som IFTT har nesten ingen begrensninger, så her er det bare å slippe fantasien løs og omfavne latskapen!

Paper.li


Bruker du, i likhet med meg, altfor mye tid på å lete etter interessante nyheter på nettet? Med paper.li slipper du å lete selv, kuratortjenesten leter for deg.  Hver morgen ligger det en ny avis og venter på deg, med spennende artikler og nyheter som er relevante til dine interesser. Her kan man også lese avisene til andre brukere, og nettadressen er enkelt og greit paper.li/settinnbrukernavn. Du kan lese min personlige paper.li-avis her. Under kan du se en video som gir en rask innføring i hvordan du setter opp din egen avis.


 

Kilder:
https://www.diigo.com/
http://help.diigo.com/how-to-use-chrome-extension/getting-started-chrome-extension?k=f3cfb06c003ea46ca81f0f266e4d0708
https://www.diigo.com/aggregation
https://chrome.google.com/webstore/detail/diigo-web-collector-captu/pnhplgjpclknigjpccbcnmicgcieojbh
https://ifttt.com/
http://paper.li/
https://paper.li/lene_nervik/1453110944

 

2 Replies to “Digitips: Tre digitale tjenester du ikke vil gå glipp av”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *