Uber vs taxinæringen – et kompromiss

Uber har kommet inn på det norske persontransportmarkedet i lynfart – men hva nå? Er det plass til både Uber og taxinæringen, eller må vi velge? Jeg tror et kompromiss er løsningen. 

 

Den siste tiden har det dukket opp flere store problemstillinger rundt delingsøkonomien, deriblant hvordan taxinæringen skal overleve denne omstillingen og konkurransen mot bildelingstjenesten Uber, som kan tilby langt flere sjåfører og en mye billigere pris. Er det plass til to aktører på persontransportmarkedet, eller vil Uber ertstatte hele taxinæringen? Jeg tror vi kan få plass til begge, dersom de inngår et kompromiss.

 

Taxinæringen må modernisere seg

Det har vært mye ståhei rundt Uber den siste tiden, og mange påstår at bildelingstjenesten vil ødelegge hele taxinæringen, men skal vi tro Dagens Næringsliv har aldri Uber vært noen trussel for taxisjåførene. Statistikk viser nemlig at antall taxiturer i Oslo sank med nesten 20% i perioden 2007-2014. Uber kom ikke til Norge før i slutten av 2014 og har derfor ikke hatt noen innvirkning på disse tallene. Man kan også sette spørsmålstegn ved måten Norges Taxiforbund velger å reagere på “motgangen” de opplever som en følge av delingsøkonomien. “Norske taxiselskaper står […] fritt til å tilby passasjerer mer service, på linje med Uber, samt muligheten til å evaluere sjåfør og selskap, for å konkurrere på mer enn pris” forklarte Heidi Nordby Lunde i sin tekst i Aftenposten Meninger. “Det handler om pris. Og det handler om brukervennlighet. Den norske taxinæringen kan unngå å bli forbikjørt av bildelingstjenester som Uber ved å tilpasse seg brukernes krav til en billigere og enklere tjeneste.” Aftenpostens korrespondent i USA, Kristoffer Rønneberg, kjører alltid med Uber, men kanskje taxi fortsatt hadde vært et transportalternativ dersom taxinæringen prøvde å forbedre tilbudet sitt for å konkurrere på lik linje med Uber? Hva med å opprette en enkel bestillingsapp for kundene som likner Ubers variant?

Taxinæringen er ikke særlig fornøyd med å få en ny konkurrent på markedet. Bilde: Charles Platiau

 

Dårlig omdømme fører til færre kunder

Det er tydelig at taxinæringen har mye å lære av Uber når det kommer til tilgjengelighet (er det på tide å avskaffe løyvekvota på 1780 taxier i Oslo?), service og pris – alle ting som er enkle å endre og forbedre seg på. Tillit er også en viktig faktor her, da taxinæringen lenge har hatt et dårlig rykte på seg og har havnet i
media med overskrifter som “Fire kvinner voldtatt av drosjesjåfører i Stavanger” og “Taxisjåfør etterforskes for grov vold mot passasjer” de siste årene. Da blir det plutselig veldig attraktivt med en tjeneste som Uber, hvor sjåførene blir rangert av kundene, så du vet at du er i trygge hender når du må kjøres hjem fra byen klokken to på natta. Så hva med at taxinæringen innfører en liknende rangering? Hva med å senke prisene? Spørsmålet er om Norges Taxiforbund er villige til å inngå et kompromiss eller velger å holde seg til det samme gamle. For da kan jeg garantere deg at Uber kommer til å feie dem av banen.

 

En utfordring for regjeringen

Når det kommer til å skatte av bildelingstjenesten, har Uber-sjef i Storbritannia, Irland og Norden, Jo Bertram, selv sagt i et intervju med Aftenposten at de ønsker å reguleres og er åpne for å justere sin forretningsmodell dersom det er nødvendig. Konkurransetilsynet stiller seg positive til å få en ny tilbyder av persontransport på markedet, og sier at de ønsker å fjerne løyver og prisreguleringene som gjelder i dag. Det er mye som tyder på at Uber får bli på det norske markedet, og revisjonsselskapet Ernst & Young er igang med å utarbeide et informasjonsdokument til sjåfører om skattebetaling. Det er mye nytt å sette seg inn i, og mange omstillinger som må til, men det er viktig at vi ikke prøver å stoppe endringene som skjer med den nye delingsøkonomien. NHO-sjef Kristin Skogen Lund forklarer at “vi må komme frem til løsninger som ikke kveler innovasjonen, og som gjør at vi blir konkurransedyktige fremover også”, og er tydelig på at delingsøkonomien er noe som har kommet for å bli.

Dersom du er interessert i å lære mer om den “nye” bildelingstjenesten, vil Uber-sjef i Norge, Carl Edvard Endresen holde foredrag på konferansen Teknologi og fremtidens arbeidsliv onsdag 27. januar (se mer her).

I forrige innlegg drøftet jeg betydningen av ratingsystemer i delingsøkonomien og hvilken effekt de vil ha på hvordan vi forholder oss til andre mennesker. Det kan du lese mer om her.


 

Kilder:

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Uber-vs-Norges-Taxiforbund–Heidi-Nordby-Lunde-8309153.html
http://www.dn.no/grunder/2016/01/10/1038/Uber/ti-myter-om-uber
http://www.aftenposten.no/okonomi/Derfor-kjorer-jeg-alltid-med-Uber-8307729.html
http://www.aftenposten.no/okonomi/Uber-vil-reguleres-8151085.html
http://www.nrk.no/norge/skattedirektoren_—uber-og-airbnb-kan-bli-palagt-a-rapportere-1.12737252
http://www.dagbladet.no/2009/05/29/nyheter/voldtekt/voldtektsforsok/drosje/6458242/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/taxisjaafoer-etterforskes-for-grov-vold-mot-passasjer/a/23553135/
http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015/03/20/1005/Samferdsel/konkurransetilsynet-vil-legalisere-uber
http://landingssider.kreateam.aftenposten.no/teknologi/

Full åpenhet. Det blir Ubers redning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *