Femstjerners kunde

Ratingsystemer er avgjørende for at delingsøkonomien skal fungere. Men det er ikke bare leverandøren som skal rates, også du som kunde skal bli vurdert. Og har du en dårlig rating på profilen din, vel da er du ille ute, for nå er tillit den nye valutaen. 

 

Som mennesker er vi lært opp til å tro at vi ikke kan stole på fremmede, men nå er delingsøkonomien iferd med å endre måten vi forholder oss til andre mennesker. For man tenker kanskje; hvordan kan jeg stole på at hun jeg leier bort leiligheten min til på Airbnb denne helgen ikke kommer til å stjele av meg, eller ødelegge møblene mine mens jeg er borte? Det er her ratingsystemene kommer inn. Vi er alle vant med stjerneratingen som brukes blant annet på hoteller, og mange er godt kjent med Yelp, tjenesten som viser hvilken rating andre forbrukere har gitt alt fra restauranter, til museer og skiløyper. Dette systemet ble satt opp for å gjøre det enkelt for forbrukerne å velge de beste alternativene. Det nye nå er at vi skal rate hverandre. Altså, du skal ikke rate vennene dine (hvor komisk hadde det vært? “Kjempehyggelig jente, men har aldri tid til å finne på noe. 3 stjerner.”), men heller Uber- og Airbnb-kundene dine.

For med én gang det er snakk om bruk av personlige eiendeler, eller egen trygghet, er det rett og rimelig at man skal få litt bakgrunnsinfo om den du låner bort til, eller kjører hjem klokken to på natten. Du må vite at du kan stole på dette fremmede mennesket, og denne tilliten skal ratingsystemene hjelpe deg med. Det fungerer så greit som at kunden oppsøker deg for den tjenesten du leverer og du velger deretter om du ønsker å tilby denne tjenesten til vedkommende basert på det som har blitt skrevet om denne personen av andre leverandører. Kanskje har vedkommende trakassert en annen sjåfør, eller sølt rødvin på en av sofaputene hos en Airbnb-vert? Ratingsystemene gjør det mulig for deg som leverandør å bli informert om slike tilfeller hos dine potensielle kunder, men gir deg også muligheten til å snakke varmt om, og fremme, de kundene som gjorde dagen din ekstra fin. Systemet skal rett og slett hjelpe oss å hjelpe hverandre, både med å ta trygge valg og med å bli bedre kunder og leverandører.

For du vil virkelig ikke få en dårlig rating. Det vet Rachel Botsman alt om (se videoen under). Etter at hun lånte bort telefonen til faren sin så han kunne bestille en Uberbil med barnebarna sine, var det plutselig ingen sjåfører som ville hente henne lenger. Årsaken? Plutselig hadde hun en rating på tre av fem stjerner. For faren hadde nemlig avlyst flere bestillinger, eller møtt opp feil sted, og det ene barnebarnet hadde skreket hele veien hjem mens det andre barnet kastet opp. Sånt blir det naturligvis ingen gode ratinger av. Men da Botsman forsøkte å ringe inn til Uber for å rette opp i misforståelsen, og forklarte at hun hadde lånt bort brukeren sin til faren, fikk hun beskjed om at hun hadde begått omdømmebedrageri.

Så viktig har altså dette ratingsystemet blitt for disse selskapene og leverandørene som deltar i delingsøkonomien. Fra nå av er det altså ikke snakk om å levere fra seg en rotete leilighet eller komme fem minutter for sent ut til Uberbilen som venter utenfor, for min del – hele verden står jo og ser på.

 

7 Replies to “Femstjerners kunde”

  1. Herlig artikkel ***** fra meg. Selv må jeg inntrømme jeg fortsatt er litt skeptisk til å låne bort f.eks leiligheten, det kan gå lang tid før jeg oppdager at noe er stjålet og da er stjernene allerede utlevert :/. Håper egentlig andre mennesker er litt mindre pessimistiske enn meg…

    1. Så hyggelig tilbakemelding! Ja det er absolutt mye å tenke på før man eventuelt tar det steget og velger å leie ut egen bolig. Vet ikke om det er noe jeg selv ville gjort heller, men som gjest elsker jeg konseptet! 🙂

  2. Jeg synes ratingsystemet er en ypperlig måte å gi fremmede folk en mulighet til å enten benytte seg av eller leie ut varen/ tjenesten! På den måten tror jeg folk vil både oppføres seg bedre og behandle produktene bedre enn selv deres egne ting. Vi er jo sånn at vi ønsker at andre skal ha et positivt bilde av oss, særlig nå hvis du tenker på “helt perfekt-syndromet” det er så mye snakk om.

    Selv er jeg ikke helt sikker på om jeg hadde turt å la noen bo i leiligheten min, men det er vel fordi jeg fremdeles henger litt etter og befinner meg i den “gamle” måten å tenke på. Men jeg ser absolutt en god mulighet her og leier du og er litt smart så lar du jo ikke viktige eiendeler du er redd for at skal bli stjelt ligge tilgjengelig for folk å ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *